Hoe 't Rookhuys tot stand kwam....

In de zomer van 2021 stond de wereld nog op zijn kop vanwege alle corona besmettingen. Mijn vrouw was destijds zwanger en daardoor durfden we niet samen op vakantie te gaan. Om toch in mijn vakantie iets leuks te doen besloot ik een lang gekoesterde wens te vervullen: het zelf roken van paling! En zo besloot ik een oude archiefkast om te bouwen naar een rookkast, reed ik naar een visser in Enkhuizen en rookte ik mijn eerste kilo's paling. En die paling deelde ik 's avonds met onze buren en die viel in goede smaak!

En daarom reed ik een paar dagen later weer naar Enkhuizen, haalde ik meer paling en plaatste mijn vrouw een advertentie... En zo werd een maand later 't Rookhuys geboren. De zelf gemaakte rookkast werd ingeruild voor 2 professionele rookkasten en inmiddels roken wij niet alleen paling, maar allerlei soorten vis en vlees, maken we huisgemaakte soepen en hebben we rond de feestdagen overheerlijke vis- en gourmetschotels. 

Het maken van lekker eten heeft altijd in mijn bloed gezeten. Ik heb dan ook bijna 20 jaar als slager gewerkt en heb daar mijn kennis en ervaring opgedaan. Hoewel ik mijn passie in de slagerij verloren was, heb ik die helemaal teruggevonden in 't Rookhuys!